Άθλος Τζουμέρκων 2014 (bike + run)

Άθλος Τζουμέρκων 2014 (bike + run)

Απρίλιος 18, 2014 - 13:30
Date: 
03/05/2014

Ο Άθλος Τζουμέρκων 2014 (bike+run), ο διασημότερος λαϊκός αγώνας περιπέτειας, θα γίνει για δέκατη τρίτη χρονιά στις 03-04/05/2014, στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα.

Θα γίνει με την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ανακαινισμένες είναι εφέτος όλες οι διαδρομές στο ποδήλατο και στο τρέξιμο, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί πολλά νέα μονοπάτια στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων.

Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε, να μπορεί να συμμετέχει με άνεση  ένας μέσος αθλητής αλλά  επίσης να μπορεί  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος  του αθλήματος.

Σίγουρα οι μεγάλες διαδρομές δεν είναι για νέους αθλητές και απαιτούν πολλή εμπειρία στο ορεινό περιβάλλον, αλλά για αυτούς έχουμε σχεδιάσει τις μικρές διαδρομές(fun race) στις οποίες μπορεί κάποιος να πάρει μια δυνατή γεύση του αγώνα και του ορεινού όγκου της περιοχής.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι το χωριό Άγναντα Άρτας.

Υπάρχει η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος μόνο  ορεινή ποδηλασία(BIKE), ή  ορεινό τρέξιμο(RUN)  ή  και τα δυο αγωνίσματα μαζί.

Επίσης μπορεί να επιλέξει ποια από τις διαδρομές ορεινής ποδηλασίας(bike) θέλει να κάνει, οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα  και ποια από τις διαδρομές ορεινού τρεξίματος(run) θέλει να κάνει, οι οποίες θα γίνουν και αυτές ταυτόχρονα.

O Άθλος Τζουμέρκων 2014 είναι και τα δύο αγωνίσματα (bike+run), με την επιλογή (bike+run) στις  διαδρομές Α΄.

Περισσότερα στο mountain-sports.gr