Αποτελέσματα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ENDURO στα Μέγαρα

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ENDURO στα Μέγαρα

Φεβρουάριος 28, 2013 - 12:58

Με παλιούς πρωταγωνιστές να επιστρέφουν ξανά στην ενεργό δράση, μία καλή οργάνωση και δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές στο βρεγμένο και λασπερό τερέν έξω από τα Μέγαρα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για το 2013. Κάτι λιγότερο από πενήντα αναβάτες πήραν εκκίνηση στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, που οργάνωσε το αθλητικό σωματείο ΛΕΜΜ, στα πρότυπα του προηγούμενου αγώνα του 2011.

Με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Β. Κωνσταντίνου των Μεγάρων, οι αθλητές κλήθηκαν να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες τους σε μία διαδρομή περίπου 170 χιλιομέτρων στους γύρω λόφους, μέσα από σφιχτά μονοπάτια, ανηφόρες και ένα δύσκολο κατηφορικό πέρασμα με πέτρα και μειωμένη πρόσφυση.

Για τον αγώνα είχαν στηθεί δύο ειδικές διαδρομές, με αρκετές εκατοντάδες θεατών να βρίσκονται σε διάφορα σημεία τους για να παρακολουθήσουν τα περάσματα των κορυφαίων ελλήνων του enduro. Μετά από οχτώ συνεχόμενα χρόνια κυριαρχίας, ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) είχε δύσκολο έργο στα λασπωμένα χώματα των Μεγάρων. Ξεκίνησε την μέρα με μία μέτρια απόδοση, με μία πτώση στην προτελευταία ειδική να τον ρίχνει πίσω στην προσωρινή κατάταξη της γενικής. Χαρακτηριστικά, η γενική κατάταξη του αγώνα, σε κάθε μία από τις τελευταίες ειδικές, άλλαζε συνεχώς χέρια.

Εκμεταλλευόμενος, όμως, τη μακρά του εμπειρία, ο Βασίλης Σιαφαρίκας μπόρεσε ξανά να πετύχει ένα άριστο πέρασμα από την τελευταία ειδική, κερδίζοντας την γενική κατάταξη για μόλις 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Γιάννη Τρίγκα (Yamaha). Ο αναβάτης από τα Τρίκαλα (Τρίγκας), αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις μία εβδομάδα πριν τον αγώνα, να επιστρέψει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Πάλεψε για τη νίκη μέχρι την τελευταία στιγμή, κατάφερε με την βοήθεια του μηχανικού του, Κώστα Χαχάγια, να ξεπεράσει ένα μηχανικό πρόβλημα προς το τέλος του αγώνα, και ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση της γενικής.

Το βάθρο της γενικής κατάταξης, έκλεισε ένας άλλος αναβάτης από τα Τρίκαλα, ο Αλέξης Ζώρας (KTM), καταφέρνοντας να επικρατήσει στο τέλος του αγώνα απέναντι σε ένα πολύ καλό Γιώργο Κοινωνά (Suzuki). Σε μία εξαιρετική εμφάνιση, ο νεαρός Μιχάλης Ντουζένης (Honda) από το Κρανίδι, κατάφερε επάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα, να τερματίσει στην πέμπτη θέση της γενικής, κερδίζοντας την κατηγορία των νέων αναβατών. Σε μία επίσης καλή εμφάνιση, ο Κίμων Καράμπελας (Honda) κέρδισε την κατηγορία Ε3, αλλά μία μεγάλη πτώση σε ειδική δεν του επέτρεψε να κάνει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση της γενικής.

Ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία, όμως, είναι ότι ο αγώνας άφησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την συνέχεια του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος enduro, η οποία θα δοθεί στις 21 Απριλίου του 2013 στην Βέροια. Ο Γιάννης Τρίγκας φαίνεται αποφασισμένος να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο, ενώ μαζί του οι Γιώργος Κοινωνάς, Αλέξης Ζώρας αλλά και ο Κίμων Καράμπελας, θέλουν να πιέσουν τον Σιαφαρίκα, περισσότερο από ποτέ, για την πολυπόθητη επικράτηση στη γενική κατάταξη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατηγορία Ε1
1. Α. ΖώραςΚΤΜ
2. Γ. ΜανωλίδηςKawasaki
3. Π. ΚαλολύρηςYamaha
Κατηγορία Ε2
1. Β. ΣιαφαρίκαςHonda
2. Γ. ΤρίγκαςYamaha
3. Γ. ΚοινωνάςSuzuki
Κατηγορία Ε3
1. Κ. ΚαράμπελαςHonda
2. Η. ΚυριλήςBeta
3. Θ. ΠαπαδημητρόπουλοςGas Gas
Κατηγορία ΕN
1. Μ. ΝτουζένηςHonda
2. Φ. ΚωστάκηYamaha
3. Θ. ΠολυχρόνηςKTM
Κατηγορία ΕS
1. Μ. ΝανάκοςKTM
2. Δ. ΤουμπανιάρηςKTM
3. Θ. ΑντωνιάδηςBeta

Από το redbull.com