Απογείωση αεροπλάνου από γκρεμό! (vid)

Απογείωση αεροπλάνου από γκρεμό! (vid)

Οκτώβριος 28, 2016 - 18:06

Θα δεις με άλλο μάτι τους πιλότους μετά από αυτές τις πτήσεις στα απόκρημνα βουνά της Αλάσκας.

Δεν υπάρχουν αεροδιάδρομοι στην άγρια φύση της Αλάσκας. Υπάρχουν βουνά, ποτάμια και παγετώνες. Και πάρα πολλές αρκούδες. Έτσι οι πιλότοι πρέπει να έχουν εκπληκτικά skills, για να μπορούν να προσγειώνουν και να απογειώνουν το αεροπλάνο σε οποιοδήποτε έδαφος. Είτε αυτό είναι μια λωρίδα γης δίπλα σ' ένα ποτάμι, είτε ένα μικρό χιονισμένο πλάτωμα πάνω στο βουνό. Και αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να απογειωθούν, τότε οι πιλότοι Paul Guschlbauerκαι Bobby Breeden έχουν πάντα την επιλογή να “πέσουν” από τον γκρεμό, όπως μας δείχνουν και στο παραπάνω video.

Οι πρώτες στιγμές του video όπου το αεροπλάνο απογειώνεται πέφτοντας από τον γκρεμό είναι τρομακτικές για όσους δεν πιλοτάρουν.

Αλλά στην πραγματικότητα ο Paul μας λέει ότι παρόλο που δεν είναι κάτι συνηθισμένο, είναι ένας απόλυτα ασφαλής τρόπος για να απογειωθείς. Και μερικές φορές, ίσως είναι ο μόνος τρόπος!

"Βρήκαμε αυτό το σημείο και δεν ήταν καθόλου επικίνδυνο. Απλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις θάρρος!", μας λέει.

"Σχεδόν δεν χρειάζεσαι χώρο για να πάρεις φόρα, μπορείς απλά να πέσεις από το γκρεμό. Σπρώχνεις το λεβιέ μπροστά μέχρι να επιταχύνεις όσο πρέπει! Αν πας πολύ αργά όμως, μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό!"

Σαν έμπειρος πιλότος paragliding, ο Paul είναι συνηθισμένος σε αυτές τις απογειώσεις. "Στο paragliding κάνεις το ίδιο πράγμα – κρατάς ψηλά τα φτερά κι απλά πηδάς."

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Paul ταξίδεψε στην άγρια φύση της Αλάσκα με ένα Piper Super Cub. Στην πρώτη του επίσκεψη προσπαθούσε να μάθει πώς να πετάει. Αυτή τη φορά πέρασε στο επόμενο επίπεδο.

"Ξαναπήγα εκεί για περισσότερες τρελές πτήσεις", μας λέει. Ο τύπος που του έδειχνε τι να κάνει, ήταν ένας 22χρονος που τον έλεγαν Bobby Breeden - ο οποίος πιλοτάρει το αεροπλάνο με τις πορτοκαλί ρίγες στο video. "Είναι πραγματικά τρελός", μας λέει ο Paul. "Πετάει από τα 14 του και έχει κερδίσει αρκετά short landing competitions – είναι ένας από τους καλύτερους. Μου έδειξε πολλά πράγματα: πώς να προσγειώνομαι σε παγετώνες, σε βουνά και σε απόκρημνες τοποθεσίες."

Exploring Alaska from Above w/ Paul Guschlbauer