Από την Πάτρα έως την Σπάρτη πετώντας!

Από την Πάτρα έως την Σπάρτη πετώντας!

Αύγουστος 12, 2013 - 15:04

Mια σημαντική επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Πέτρος Κουργιαλής που διέσχισε με το αλεξίπτωτό του τα δύο τρίτα της Πελοποννήσου, πιο συγκεκριμένα από το Πρασούδι στο Παναχαϊκό μέχρι το γεράκι Λακωνίας.

Σε ευθεία γραμμή η απόσταση ήταν 150 χιλιόμετρα, ενώ η πτήση του κράτησε 6 ώρες! Ο Κουργιαλής, μέλος της Λέσχης Αλεξίπτωτου Πλαγιάς Πάτρας ξεκίνησε τις πτήσεις του το 2003 πηγαίνοντας από τον Ομπλό στα Καλάβρυτα, το 2005 πέταξε στην Ηπειρο (107 χλμ από Κόνιτσα έως Αγραφα), το 2012 αναδείχθηκε πρωταθλητής ελευθέρων αποστάσεων και στις 6 πτήσεις που έκανε, σε σύνολο 100 συμμετοχών.

Ο ίδιος περιγράφοντας την πτήση του μέχρι την Σπάρτη στάθηκε στο ξεκίνημα που έκανε με καταπληκτικό καιρό στον Παναχαϊκό. Πρώτα πέρασε πάνω από τη Βλασσία, μετά από την Κλειτορία, αφήνοντας πίσω του, σαν μικρό λοφάκι, τον Χελμό. Εφτασε στη Βλαχέρνα Αρκαδίας, ενώ πάνω από την Τρίπολη έχασε σε επικίνδυνο βαθμό ύψος. Ξαναανέβηκε στα 3.700μ. και κατευθυνόμενος νότια έφτασε σε Πάρνωνα και Ταΰγετο. Είδε ξανά θάλασσα και προσγειώθηκε τελικά σε ένα χωράφι στο Γεράκι Λακωνίας στους πρόποδες του νότιου Πάρνωνα! Ηταν, όπως δήλωσε μια καταπληκτική εμπειρία να απολαύσει τόσο έντονα τη φύση!

από το pelop.gr