Ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου από την άγνωστη Δυτική πλευρά

Ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου από την άγνωστη Δυτική πλευρά

Οκτώβριος 30, 2013 - 20:09
Date: 
02/11/2013

Με τις καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή που θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα Η ESCAPEWAY διοργανώνει διήμερη ανάβαση στον Όλυμπο το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου από την δυτική πλευρά

Σημείο συνάντησης το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι στο σταθμό των τραίνων στη Λεπτοκαρυά .
-Από εκεί συνεχίζουμε με jeep ακολουθώντας τη διαδρομή Καρυά-Ολυμπιάδα-Καλύβια μέχρι τη Μεγάλη Γούρνα κάτω από την κορυφή Χριστάκι στα 2450 μέτρα υψόμετρο.
-Διαμονή στο καταφύγιο που υπάρχει εκεί ή σε αντίσκηνα αν δεν έχει χώρο. 
-Το βράδυ barbeque και την επόμενη μέρα πρωινό και αναχώρηση ακλουθώντας το μονοπάτι σε αλπικό τοπίο για τις κορυφές. Σε μιάμιση ώρα περίπου εύκολης ανάβασης φτάνουμε στην κορυφή Σκάλα (υψ.2866 μ). με πανοραμική θέα των κορυφών του Ολύμπου
-Από εδώ μια ομάδα θα ανεβεί μέχρι την κορυφή Σκολιό (υψ 2911 μ) και η άλλη ομάδα με έμπειρους συνοδούς θα ανεβεί στον Μύτικα (υψ 2917 μ)
- Η ανάβαση στο Μύτικα επειδή είναι απαιτητική θα γίνει μόνο αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και για όσους από την ομάδα μπορούν να ανταπεξέλθουν (υψοφοβία και καλή φυσική κατάσταση).
-Μετά την ανάβαση στις κορυφές επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι στη Μεγάλη Γούρνα και αναχώρηση με τα jeep για Λεπτοκαρύα.

Πρέπει να έχετε μαζί σας:

Απαραίτητα:

-Μικρό Σακίδιο πλάτης 
-Παπούτσια πεζοπορίας.
-Αντιανεμικό
-Φακός
-Σκούφος και γάντια
-1/2 lt νερό σε παγούρι ή πλαστικό μπουκάλι για τη διαδρομή
-Υπνόσακος για -2 βαθμούς τουλάχιστον (αν η διανυκτέρευση γίνει σε αντίσκηνο)
-Ατομικός ρουχισμός ( παντελόνι, t-shirts, κάλτσες, εσώρουχα) και επιπλέον χειμερινό μπουφάν και μακρύ παντελόνι, ισοθερμικά, και fleece για το βράδυ (οι θερμοκρασίες τη νύχτα πέφτουν κάτω από τους 0 βαθμούς)
Προαιρετικά:
-Μπατόν (για όσους έχουν).

Ότι από τα παραπάνω δεν εχετε ίσως για μερικά να μπορέσουμε να σας δανείσουμε εμείς
Τιμή 45 ευρώ το άτομο
Στην τιμή περιλαμβάνονται έμπειροι συνοδοί για την ανάβαση, οι μετακινήσεις με τα jeep, o εξοπλισμός (κράνη σχοινιά ζώνες) για την ανάβαση στο Μύτικα τα αντίσκηνα αν χρειαστούν (η διαμονή στο καταφύγιο αν έχει χώρο είναι free)-το barbeque και το πρωινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6972072674 και What’s Up 6982062211 Γιάννης Βαΐτσης