Adam Ondra - ο πραγματικός Spiderman

Adam Ondra - ο πραγματικός Spiderman

Μάιος 04, 2014 - 12:03

Ο πραγματικός Spiderman λέγεται Adam Ondra. Ίσως ο κορυφαίος αναρριχητής αυτή την στιγμή παγκοσμίως. Στο βιντεάκι μένει κανέις άφωνος με την άνεση που κινείαι στο βράχο βαθμού δυσκολίας 9a-9b στο σπήλαιο αυτό της Νορβηγίας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την διαδρομή ίσως την δυσκολότερη στον κόσμο. 

Ο Adam Ondra είναι Τσέχος αναρριχητής. Κέρδισε 2007 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που οργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικής Αναρρίχης (International Federation of Sport Climbing) ή IFSC.

Το 2006 αναρριχήθηκε τη διαδρομή Martin Krpan στο Οσπ, κάνοντάς τον πιθανώς το νεότερο άτομο που σκαρφάλωσε 9a/5.14d αθλητική διαδρομή. Το 2008 ανέβηκε τη La Rambla, (επίσης γνωστή ως La Rambla original ή La Rambla extension) στη Σιουράνα, της Ισπανίας, αθλητική διαδρομή 9a+/5.15a. Αναρριχήθηκε επίσης στην La Novena Enmienda, 9a+/5.15a, της Σάντα Λίνυα. Το 2010, σκαρφάλωσε την πρώτη 9b διαδρομή, Golpe de Estado στη Σιουράνα της Ισπανίας.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς να γράψει κάτι παραπάνω για αυτόν τον υπερ-αθλητή, εξ' άλλου το δίκτυο βρίθει άρθρων για αυτόν.

chatnoir

 

 

 

ADAM ONDRA - WORKING MOVE 9B/+

Adam Ondra Kills Cave Climb, 9A in Norway - EpicTV Climbing Daily