6ος Παγκόσμιος τίτλος για τους Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη!

6ος Παγκόσμιος τίτλος για τους Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη!

Ιούνιος 24, 2016 - 15:42

Ασταμάτητοι και πάλι! Οι Κωνσταντίνος Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, κατάφεραν ακόμα έναν άθλο στην επική τους πορεία στην ιστιοπλοΐα Tornado, κατακτώντας τον έκτο Παγκόσμιο τίτλο τους, στα πλαίσια του "Tornado World Mixed and Youth Championships 2016" που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Constance της Γερμανίας στις 16 Ιουνίου.

«Μετά από αυτή τη νίκη είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να κατακτήσουμε και το έκτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη σειρά και να σπάσουμε έτσι το ρεκόρ που κατέχουν το πλήρωμα των Darren Bundock και John Forbes» δήλωνε πέρυσι ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αμέσως μετά την κατάκτηση του πέμπτου Παγκόσμιου τίτλου και τελικά βγήκε και πάλι αληθινός, αποδεικνύοντας ότι οι προκλήσεις είναι μάχες που κερδίζονται για το ελληνικό δίδυμο.

«Το πήραμε κι αυτό! Έπειτα από μια εβδομάδα που κυνηγούσαμε νεότερους αθλητές με απαλό αεράκι, τελικά σήμερα το πρωί έβγαλε αέρα. Παρόλο που είχαμε ένα σπασμένο κρίκο στο πανί που μας κράτησε πίσω στον πρώτο αγώνα της ημέρας, κάναμε δυναμικό come back κερδίζοντας τη δεύτερη ιστιοδρομία και το πρωτάθλημα με έναν αγώνα περιθώριο. Ο Νίκος Μαύρος κι ο Αλέξης Ταγαρόπουλος (η άλλη Ελληνική ομάδα που συμμετείχε στον αγώνα) ήταν πραγματικά άτυχοι αφού μια ζημιά προκάλεσε ανατροπή του σκάφους τους χάνοντας έτσι έναν αγώνα και την ευκαιρία για τη δεύτερη θέση που τους άξιζε. Τώρα φεύγουμε για το Medemblik για το παγκόσμιο πρωτάθλημα A-Cat, μια νέα κατηγορία με νέο σκάφος ύστερα από πολλά χρόνια! Μας περιμένουν συναρπαστικές στιγμές!», δήλωσε ο Κώστας Τριγκώνης μετά τη νίκη τους.

Και ενώ μέχρι και την 5η ιστιοδρομία, το χρυσό δίδυμο ήταν αγκαλιά με τη δεύτερη θέση, τελικά κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου αφήνοντας πίσω τους Αυστραλούς Gavin Colby και Billy Leonard στη δεύτερη και το Γερμανο-αυστραλό πλήρωμα Brett Burvill και Estela Jentsch στην τρίτη θέση. 

Στο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 40 σκάφη από 12 χώρες.