6ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας

6ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας

Σεπτέμβριος 27, 2013 - 17:45
Date: 
13/10/2013

Ο αγώνας  «Άρμα» Πάρνηθας έχει πλέον καθιερωθεί και κατέχει επάξια μια σημαντική θέση σε ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα. Φέτος διεξάγεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 με διοργάνωση από τον ΕΠΟΣ Φυλής.

Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος/η, αθλητής ή μη, με καλή φυσική κατάσταση (ηλικίες 16 έως 65 χρόνων).

Υπάρχουν 2 διαδρομές: 

Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα.

Η καθιερωμένη διαδρομή, είναι μήκους 17 χλμ. και 900 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς, και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή (ρέμα Γιαννούλας, πηγή Ταμίλθι, πηγές αρχαίας Φυλής) και σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

 

Πληροφορίες, διοργάνωση ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ