6ο Spetses mini Marathon

6ο Spetses mini Marathon

Σεπτέμβριος 23, 2016 - 14:45
Date: 
07/09/2016

Το Spetses mini Marathon 2016, η 6η διοργάνωση του κορυφαίου event στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού το τριήμερο θα διοργανωθεί 7-9 Οκτωβρίου ακόμη μεγαλύτερο και καλύτερο με νέες προκλήσεις και εκπλήξεις για τους αγωνιζόμενους, αλλά και ένα αξέχαστο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις χιλιάδες των επισκεπτών.

Τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Spetses mini Marathon καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον κολυμβητικό αγώνα 5 και 3 χιλιομέτρων (Διάπλους των Σπετσών) που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη. Μάλιστα, στους κολυμβητικούς αγώνες θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι πρωταθλητές κολύμβησης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, θα διεξαχθεί και το Spetses SUP race, ένας αγώνας επίδειξης Stand Up Paddle, που διοργανώνει η ομάδα του Spetses mini Marathon το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν γνωστοί πρωταθλητές όπως οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, η Μάγδα Γαζέα, η Ντενίζ Δημάκη, η Αναστασία Μαρινάκου, ο Κώστας Γκελαούζος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Spetses mini Marathon 2016 ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος#Charity4U, θα κολυμπήσει το Γύρο του νησιού παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρωτοπόρο του εγχειρήματος, Αλέξανδρο Πατούνη που ολοκλήρωσε τον άθλο σε λιγότερο από 9 ώρες, κατά τη διάρκεια των περυσινών αγώνων!

Όπως και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ αναμένονται πλήθος συμμετοχών από το εξωτερικό, αλλά και η παρουσία παγκοσμίου φήμης αθλητών. Όλα τα παραπάνω καθιστούν το Spetses mini Marathon μια μοναδική ευκαιρία για άθληση, συμμετοχή, αλλά και για ένα οικογενειακό τριήμερο που υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες. Έτσι το βράδυ του Σαββάτου θα διοργανωθεί και το καθιερωμένο Pasta party, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που θα χρειαστούν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Το Spetses mini Marathon έχει τιμηθεί με πληθώρα βραβείων τόσο για την οργανωτική του αρτιότητα όσο και για τις ευεργετικές του επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου των Σπετσών. Παράλληλα, οι Σπετσιώτες εθελοντές στηρίζουν ενεργά τη διοργάνωση που για ακόμη μία χρονιά τελείυπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.spetsesmarathon.com