4 skydivers κάνουν τη μεγαλύτερη κούνια του κόσμου

4 skydivers κάνουν τη μεγαλύτερη κούνια του κόσμου

Οκτώβριος 19, 2016 - 22:28

Τέσσερις skydivers, δύο αερόστατα, ένα μακρύ σχοινί 125 μέτρων με ένα κάθισμα στην άκρη του και 1.800μ. υψόμετρο. Μόνο έτσι μπορείς να δημιουργήσεις ένα πραγματικό Mega Swing – τη μεγαλύτερη κούνια στον κόσμο.

Δες ακόμα: 200μ. slackline walk σε απίστευτο υψόμετρο!

“Απλά θέλαμε να την κάνουμε όσο πιο μεγάλη γίνεται”, μας λέει ο ΑυστριακόςMarco Waltenspiel, ο οποίος μαζί με τους skydivers Georg Lettner, Marco Fürst και Dominic Roithmair, έκαναν αυτό το project πραγματικότητα.

“Δεν έχεις ξαναζήσει τέτοια επιτάχυνση, ούτε σε BASE jump, ούτε σε skydive”, μας λέει ο Roithmair, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα. “Κάνεις jump, σε ελεύθερη πτώση, μέχρι να τεντωθεί το σχοινί και έχεις μια απίστευτη φυσική επιτάχυνση χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο freefall που να έχει τόσο διαφορετικά μοτίβα κινήσεων.”

“Η ιδέα πίσω από το Mega Swing ήταν να πραγματοποιήσουμε το παιδικό μας όνειρο”, είπε ο Lettner. “Όλοι έχουν αυτό το όνειρο”, μας λέει. “Να ανέβεις όσο πιο ψηλά μπορείς και μετά να αφεθείς και να πετάξεις.”

“Στην αρχή δεν ήμασταν πολύ σίγουροι αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε”, μας λέει ο Waltenspiel. “Στο τέλος όμως όλα πήγαν τέλεια.”

Ένα μοναδικό στοιχείο αυτού του stunt ήταν ότι δεν άκουγες καθόλου θόρυβο. “Αν είσαι μέσα σε ελικόπτερο ή αεροπλάνο, ακούς πάντα τον ήχο του κινητήρα. Εδώ το μόνο που ακούς είναι η φωτιά από το αερόστατο”, μας λέει ο Roithmair. “Ακόμα και το κούνημα είναι μοναδικό. Ακούς μόνο τον άνεμο στην άκρη του σχοινιού, είναι πάρα πολύ ήσυχα.”

Skydivers Play on the ULTIMATE Mega Swing