2ος στην Ευρώπη ο Πλυτάς με νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ!

2ος στην Ευρώπη ο Πλυτάς με νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ!

Σεπτέμβριος 08, 2015 - 13:56

Απίθανο σερί για τον Πρωταθλητή Waterski Νικόλα Πλυτά, με 3 Πανελλήνια ρεκόρ και 3 θέσεις στο βάθρο.

Ο 20-χρονος Νικόλας Πλυτάς φαίνεται πως διανύει μια εξαιρετική αθλητική σεζόν. Μετά την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Waterski τον Ιούλιο, και την τρίτη θέση στους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες αμέσως μετά, ο Νικόλας πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στις φιγούρες, ένα σκαλί πιο ψηλά από την περσινή του επίδοση όπου είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο!

"Οι τελευταίες δύο βδομάδες ήταν πολύ απαιτητικές. Ξεκίνησα με την Πεσκάρα της Ιταλίας όπου γινόταν οι 1οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες που είχαν για μένα και μια ιδιαιτερότητα, γιατί πραγματοποιούταν στη θάλασσα, ενώ συνήθως οι αγώνες γίνονται σε λίμνες. Αυτό με βοήθησε λίγο, γιατί κάνω προπόνηση στη θάλασσα ανεξάρτητα από το πόσο κύμα έχει, κάτι που δεν κάνουν άλλοι αθλητές. Παρόλα αυτά εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, για να καταφέρεις να βγάλεις ένα safe run μέσα σε όλο αυτό το κύμα χρειαζόταν στρατηγική. Στους ημιτελικούς για να ανεβάσω λίγο τον πήχη, ενώ είχα εξασφαλίσει την πρόκρισή μου στον τελικό, τα έδωσα όλα με μισό μέτρο κύμα και κατάφερα να κάνω νέο πανελλήνιο και προσωπικό ρεκόρ, κάτι που πραγματικά δεν πίστευα! Γενικά σ ´αυτόν τον αγώνα υπήρξε πολύ πίεση και πολύ κούραση με αποτέλεσμα όταν τελειώσει ο αγώνας να είμαι πραγματικά εξουθενωμένος. Όμως το ταξίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα…", λέει ο Νικόλας.

Σε ένα κρεσέντο που ούτε κι ο ίδιος δεν περίμενε, έκανε φέτος το τρίτο Πανελλήνιο ρεκόρ του με ένα απίθανο σκορ 9.540 βαθμών, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε κάνει πριν λίγες μέρες με 9.300 βαθμούς, στους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Πεσκάρα 2015» που έγιναν στην Ιταλία.

"Επόμενος προορισμός ήταν η Λιέιδα της Ισπανίας για το Ευρωπαΐκό Πρωτάθλημα Waterski U21. Συνήθως πριν από κάθε αγώνα προηγείται μια περίοδος προετοιμασίας χωρίς αγώνες. Δεν μπορείς να πάρεις μέρος σε δύο τόσο σημαντικούς αγώνες, τόσο σύντομα, και να αναμένεις να έχεις καλή απόδοση. Εγώ όμως ήθελα να το κάνω. Ήθελα να πάω και στους δύο αγώνες back to back και να ανέβω και στους δύο στο βάθρο. Οπότε άφησα την κούραση στην άκρη και παρόλο που ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον τελικό κάνοντας πάλι νέο ρεκόρ που μου χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Δεν μπορώ καν να περιγράψω με λόγια το πόσο χαρούμενος είμαι για αυτά τα δύο κατορθώματά μου!"

περισσότερες εικόνες στο redbull.gr