2ος Κολυμβητικός Διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα”

2ος Κολυμβητικός Διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα”

Σεπτέμβριος 21, 2016 - 12:13
Date: 
24/09/2016

Ο 2ος Κολυμβητικός Διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα” διοργανώνεται από την Ευζωία Wellness Activities, την Umbrella Branding και την Hibou Alliance.

Εμπνευστής και τεχνικός υπεύθυνος του Διάπλου είναι o κος Κάρολος Μονόρι προπονητής και αθλητής κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Ο διάπλους θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά φέτος στην Πάρο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό και με το 7ο Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon 2016 το οποίο θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου.

Ο Κολυμβητικός αυτός Διάπλους είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει μία κολυμβητική απόσταση 2χλμ, αποτελεί δε ένα κολυμβητικό φόρο τιμής για τα θύματα του ναυαγίου, τους διασώστες και όλους όσους βοήθησαν στο ναυάγιο του Σάμινα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Απευθύνεται σε κολυμβητές με εμπειρία σε διασχίσεις ανοικτής θαλάσσης.

Σε ανάμνηση του γεγονότος διοργανώνεται αυτός ο διάπλους από την βραχονησίδα του Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην Κορακιά της Πάρου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης κατάθεση στεφάνων στο ναυάγιο του Σάμινα.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής, εκτός από το να τιμήσει τις μνήμες όσων χάθηκαν καθώς και τους ανθρώπους που συμμετείχαν και βοήθησαν στη διάσωση των ναυαγών, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό που παίρνει μέρος (αθλητές-τριες αλλά και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να κολυμπήσουν την απόσταση καθώς επίσης και τους θεατές) για τους κινδύνους της θάλασσας, τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στην ανοιχτή θάλασσα, το σεβασμό στη φύση και τελικά τον σεβασμό στη ζωή πάνω απ’ όλα.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Εργαστήρι κατασκευής αναμνηστικών από την Ευζωία Wellness Activities, ομιλίες, προβολές και δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στη θάλασσα και στα θαλάσσια αθλήματα.