2ο Naxos Mountain Bike Race

2ο Naxos Mountain Bike Race

Οκτώβριος 17, 2014 - 21:20
Date: 
26/10/2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νάξος θα φιλοξενήσει τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Naxos Mountain Bike Race που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014.

Το Naxos Mountain Bike Race πραγματοποιείται στην ‘καρδιά’ της Νάξου, στην κοιλάδα της Τραγαίας. Πρόκειται για μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς στην οποία συναντάται ο μεγαλύτερος ίσως αριθμός συγκεντρωμένων βυζαντινών εκκλησιών στην Ελλάδα. Η διαδρομή που καλούνται να διανύσουν οι ποδηλάτες περνάει ανάμεσα από σημαντικά αρχαία και βυζαντινά μνημεία και αξιοθέατα του νησιού.

Το 2ο Naxos Mountain Bike Race περιλαμβάνει μια διαδρομή 22 χλμ. με υψηλό βαθμό τεχνικής δυσκολίας για ενήλικες (18 ετών και άνω). Με αφετηρία το ιστορικό χωριό Σαγκρί (11 χλμ. από την Χώρα της Νάξου), οι συμμετέχοντες θα περάσουν μέσα από φυσικά μονοπάτια που βρίσκονται στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία και μέσα από καταπράσινες κοιλάδες συναντώντας αξιοθέατα όπως τον υπέροχο αρχαίο Ναό της Δήμητρας (6ος αι. π.Χ.) και τη Μονή Τιμίου Σταυρού (17ος αιώνας).

Το αγωνιστικό πνεύμα στην ποδηλασία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα νέα παιδιά συμμετέχοντας στην επιπρόσθετη κατηγορία «Εφηβικό ενιαίο», με μια πιο σύντομη διαδρομή 13,5 χλμ. χαμηλού βαθμού δυσκολίας, που απευθύνεται σε εφήβους 12-17 ετών και που έχει ίδιο σημείο και ώρα εκκίνησης με εκείνη των ενηλίκων.

Δηλώστε συμμετοχή (μέχρι τις 24/10) και απολαύστε έναν αξέχαστο αγώνα στο μαγευτικό τοπίο της Νάξου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.naxos.gr

Φωτογραφία: Michele Witteveen/inaxos.com