2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2013 Λάρισα – Ελασσόνα 12-13 Οκτωβρίου

2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2013 Λάρισα – Ελασσόνα 12-13 Οκτωβρίου

Οκτώβριος 09, 2013 - 15:40
Date: 
12/10/2013

Η ΛΕ.Κ.Α.Μ. σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΗ.Κ.Υ.Ο “Περραιβία” , το Δήμο Ελασσόνας, την στήριξη τη Περιφέρειας Θεσσαλίας, την ΛΕ.Κ.Ο.Β. και την Σ.Κ.Α.Λ. Διοργανώνει στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 την 18η Μακεδονική Πλοήγηση (2ο Κλασσικό Ράλλυ Ολύμπου) στο βουνό των αρχαίων Ελληνικών Θεών, τον Όλυμπο. Το ράλλυ θα εκκινήει από την πόλη της Λάρισας και θα τερματίσει τη δεύτερη μέσα στην πόλη της Ελασσόνας.

Οι διαδρομές του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου ,που σχεδιάστηκαν και καταγράφηκαν ,με τη φροντίδα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη συνδρομή ειδικών , θα είναι ονειρικές και μοναδικές ,μέσα στην άγρια ομορφιά του Ολύμπου ,σε μεγάλα υψόμετρα και φαράγγια ,με συγκινήσεις που κόβουν την ανάσα, για σκληρούς οδηγούς κλασσικών οχημάτων . Οι εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο το “βουνό των θεών” και την σπουδαία φιλοξενία των κατοίκων ,αλλά και τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τη βαθιά πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής του Δήμου Ελασσόνας και του Ν. Λάρισας ,αφού ήδη προετοιμάζονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας ,οινογνωσία και πολιτιστικά δρώμενα ,όχι μόνο στη Λάρισα που θα είναι το σημείο εκκίνησης και η διανυκτέρευση των πληρωμάτων το Σάββατο (12/10) (διαγωνισμός κοινού για το πιο όμορφο όχημα, happenings και μουσική) ,αλλά και στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ελασσόνας ,όπως είναι το Λιβάδι Ολύμπου ,η Καλλιθέα Ελασσόνας(Πολιτ.Σύλλογος Καλλιθέας).

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ,ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα ,θα αποτελεί και πάλι το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων μιας και αποτελεί το σημείο τερματισμού του Ιστορικού Ράλι Ολύμπου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 , στη 1 το μεσημέρι.. Σημείο εκκίνησης είναι η κεντρική πλατεία της Λάρισας ,το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 ώρα 10.30, σημείο όπου το απόγευμα γύρω στις 17.30 έως 19.00 θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα την πρώτη ημέρα των διαδρομών και θα βρίσκονται εκεί ,μέχρι την επόμενη μέρα (την Κυριακή) για να τα θαυμάσουν οι φίλοι του κλασσικού αυτοκινήτου και να συμμετάσχουν σε εκδήλωση με κλήρωση δώρων και πολλές εκπλήξεις.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και την διαδρομή: www.lekam.gr , www.lekov.gr, www.diktioelassonas.gr