1st Greece On Board Festival – Τhe SUP Races

1st Greece On Board Festival – Τhe SUP Races

Ιούνιος 26, 2015 - 15:50
Date: 
28/06/2015

Έφτασε η ώρα του 1ου Greece On Board Festival για το WBSF!

Η βάση της ιδέας για αυτή τη γιορτή των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας είναι η γνωριμία, η πρώτη επαφή με τα αθλήματα αυτά, αλλά και την κουλτούρα της παραλίας.

Εκτός όμως από όλα αυτά, όσοι βρεθούν στο Καράβι αυτό το σαββατοκύριακο, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουνπολύ δυνατούς αγώνες SUP, βασισμένους σε διεθνή πρότυπα, από τους elite paddlers που θα συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Long distance > 10 km στον  κόλπο του Σχoινιά, με πιθανό στίβο -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες- τoν παρακάτω:

Oι αθλητές θα ξεκινήσουν από την παραλία με εκκίνηση τύπου beach start και θα κατευθυνθούν στην 1η σημαδούρα, την οποία θα αφήσουν αριστερά με κατεύθυνση προς τον άνεμο, για το δυσκολότερο upwind leg, περίπου 3 χλμ μέχρι την 2η, όπου θα αφήσουν δεξιά και θα κατευθυνθούν στην 3η, όπου θα γυρίσουν για να φτάσουν πάλι στη 2η από εκεί στην 1η και να τερματίσουν στην παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά γίνονται αγώνες τέτοιας απόστασης και δυσκολίας με την πρόγνωση να μην διευκολύνει τα πράγματα καθόλου…

Αυτή είναι η πρώτη μέρα όμως και οι αγώνες δεν σταματούν εκεί. Τη δεύτερη μέρα οι αθλητές και οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα αγώνα Technical Race, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους,  αφού στα 200 μέτρα από την ακτή θα στηθεί ένας στίβος τύπου Super Lap με 7 σημαδούρες συνολικής απόστασης περίπου 1 χλμ, στην οποία θα πρέπει οι αθλητές να διανύσουν 4 ή 5 φορές (ανάλογα τις συνθήκες).

H φωτογραφία έχει ληφθεί από www.supracer.com και αναρτήθηκε στα πλαίσια αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία (Currumbin SUP Club) το 2014, όταν για πρώτη φορά ακολουθήθηκε αυτό το στυλ αγώνων.

Οι δύο αυτοί στίβοι δίνουν πλεονέκτημα, ο καθένας σε διαφορετικό τύπο σανιδιού (14 & 12’6). Για να υπάρχει ισότητα  και να κερδίσει ο καλύτερος, οι paddlers θα πρέπει να τρέξουν και τους 2 αγώνες, με την ίδια σανίδα.

Αυτά για να πάρουν μια γεύση όλοι για το τι θα γίνει το σαββατοκύριακο στο Σχοινιά!

Περισσότερα στο wbsf.gr

1st Greece On Board Festival by WBSF