1α Δημητροπούλεια 2015

1α Δημητροπούλεια 2015

Μάρτιος 11, 2015 - 00:08
Date: 
22/03/2015
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run διοργανώνουν αγώνα δρόμου 10 χλμ. και παιδικό αγώνα δρόμου 1.000 μ. με την ονομασία «1α ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015». Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά του θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου. Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της άθλησης και τη συμβολή της στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. 
Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Ώρα εκκίνησης αγώνα: 10:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης παιδικού αγώνα: 10:10 π.μ.
Σημείο εκκίνησης - τερματισμού: Κολυμβητήριο Δήμου Ραφήνας
Ώρα προσέλευσης: ΕΩΣ και μία ώρα πριν τον αγώνα
Διαδρομή: Η διαδρομή θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το μήκος της διαδρομής είναι μετρημένο και η διεξαγωγή του αγώνα θα επιτηρείται από την Αστυνομία Ραφήνας. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Αγωνίσματα - κατηγορίες συμμετεχόντων:
1.000 μ. Αγοριών - Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2003 έως και 2008)
1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίου (Γεν . 2000 έως και 2002)
10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. 1999 και μεγαλύτεροι/ες)
10.000 μ. Βετεράνων Ανδρών – Γυναικών (Γεν. πριν την 1/1/1975)
Κόστος συμμετοχής: 5,00 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα έχουν παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών ενώ για τον αγώνα των 10 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών και έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Ανώτατο όριο συμμετοχών – Όριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1000 συμμετοχές για τον για τον αγώνα των 10 χλμ. και 200 συμμετοχές για τον παιδικό αγώνα των 1000 μ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Ηλεκτρονικά στο e-mail dopaprafina@yahoo.gr
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή και την ημέρα του αγώνα μπορούν κατ’ εξαίρεση να δηλωθούν και εκπρόθεσμες συμμετοχές έως και 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα για περιορισμένο αριθμό, με κόστος συμμετοχής 8,00 ευρώ και υπό την προϋπόθεση ότι το ανώτατο όριο συμμετοχών δεν θα έχει συμπληρωθεί.
Οι εμπρόθεσμες συμμετοχές για να είναι έγκυρες θα πρέπει να συνοδεύονται με την καταβολή του ποσού των 5,00 ευρώ.
Η καταβολή θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού 00260378510200190636 της Τράπεζας Εurobank ή στα γραφεία του, στο κολυμβητήριο Ραφήνας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. - 15.00 μ.μ.. Σε κάθε περίπτωση το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο κατάθεσης και η απόδειξη πληρωμής θα αποστέλλεται στο e-mail dopaprafina@yahoo.gr . Προσοχή: Αν δεν κατατεθεί το αντίτιμο συμμετοχής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα. Ακόμα και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα.
Όριο εγγραφών: Στον αγώνα θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1.000 άτομα για τον αγώνα των 10 χλμ. και 200 για τον αγώνα 1.000 μ. των παιδιών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής και όχι την ημερομηνία εγγραφής.
Παροχές για τους συμμετέχοντες:
● Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αριθμό συμμετοχής και T-shirt του αγώνα, ενώ με κλήρωση θα μοιραστούν κουπόνια (vouchers) για τέσσερα άτομα για να γευματίσουν στο μαγευτικό "Όασις restaurant - cafe" στη Ραφήνα.
● Στα δύο (2) σχολεία του Δήμου Ραφήνας ένα πρωτοβάθμιας κι ένα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τερματίσαντες μαθητές - αθλητές θα δοθεί αθλητικό υλικό.
● Στον αγώνα καθιερώνεται η διαδοχική συμμετοχή κατ’ έτος ως εξής: Κάθε δρομέας που θα τερματίσει στον αγώνα της επόμενης χρονιάς (δηλ. αυτόν που θα διοργανωθεί το 2016) και καταφέρει να σημειώσει επίδοση καλύτερη από 30’’ (μισό λεπτό) από αυτή που θα επιτύχει την προηγούμενη χρονιά θα λαμβάνει μέρος σε κλήρωση για να διεκδικήσει αξιόλογα δώρα, τα οποία θα ανακοινωθούν με την προκήρυξη του επομένου αγώνα.
● Στον πρώτο νικητή - νικήτρια κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ στους δεύτερο και τρίτο, μετάλλιο και δίπλωμα.
● Στον αγώνα θεσπίζεται για πρώτη φορά ο θεσμός Golden Winner με ειδικά έπαθλα που θα απονεμηθούν από την Golden Run στους 3 πρώτους νικητές και τις 3 πρώτες νικήτριες, όπως αυτοί θα προκύψουν ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβουν στον αγώνα, με συνυπολογισμό δεδομένων ηλικίας και επίδοσης στον αγώνα με βάση την καλύτερη παγκόσμια ηλικιακή επίδοση. Για την κατηγορία αυτή θα υπάρξει ειδική επιπλέον βράβευση και ανακήρυξη του και της Golden Winner του αγώνα.
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας και παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Σε περίπτωση υπέρβασης του παραπάνω χρονικού ορίου θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1.000 μ. είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται με την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο dopaprafina@yahoo.gr ή την ημέρα του αγώνα ως και μία ώρα πριν την έναρξη υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών (200).
Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο τηλ. 22940 23221 ή στο dopaprafina@yahoo.gr