10η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού στην Καστοριά 11-12-13 Οκτώβρη

10η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού στην Καστοριά 11-12-13 Οκτώβρη

Οκτώβριος 09, 2013 - 16:12
Date: 
12/10/2013
Για 10η χρονιά μανιταρόφιλοι από την Ελλάδα, τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την FYROM, αναμένεται να συγκεντρωθούν το τριήμερο 11, 12 και 13 Οκτωβρίου στην Καστοριά για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να δοκιμάσουν μανιταρογεύσεις και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της Περιοχής.

Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΕ Καστοριάς καθώς και στο κτίριο της εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κύκνων.

H Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού είναι το κορυφαίο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα μας και αποτελεί κατά κοινή ομολογία ένα τριήμερο εκδηλώσεων με μοναδικό χρώμα.

 Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εξόρμηση στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή μανιταριών, σεμινάρια μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας, διάφορες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στις οποίες θα αναπτυχθούν θέματα όπως για την τρούφα, ο ρόλος των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Επίσης θα λειτουργήσει έκθεση δειγμάτων μανιταριού, έκθεση και παζάρι τοπικών προϊόντων και μανιταροπροϊόντων, διαγωνισμό τροφόσκυλων, καθώς επίσης μουσικές εκδηλώσεις και ξενάγηση των επισκεπτών στη λίμνη με το τουριστικό καραβάκι του δήμου Καστοριάς.

 Στη διάρκεια της μέρας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, καθώς και να επισκεφθούν αρχοντικά και διάφορα άλλα αξιοθέατα.